Vakantieparadijs Curaçao

Curaçao is een prachtig eiland. Bijna altijd zonnig, mooie stranden, glashelder water, en een gastvrije bevolking. Gelegen in de tropen, slechts 12 ten noorden van de evenaar, heeft Curaçao een warm, zonnig klimaat gedurende het hele jaar. Met een gemiddelde temperatuur 27 C is het weer op Curaçao heerlijk. De passaatwinden zorgen zowel overdag als in de avond voor aangename verkoeling. De ongerepte natuur, bezienswaardigheden en leuke activiteiten, hagelwitte stranden en de beste duikspots in de Caribische zee, maken van Curaçao een perfecte plek om te relaxen. Boek vandaag nog jouw trip naar Curaçao!

Over Curacao

De ruim 155.000 inwoners van Curaçao komen van over de hele wereld. Je hoort vele talen door elkaar, vooral Papiaments, Engels, Nederlands en Spaans. De rijke geschiedenis heeft van de Curaçaose samenleving een smeltkroes van culturen gemaakt. In het dagelijks leven zie je dat terug in de inwoners, met hun gastvrijheid en relaxte mentaliteit, taal en architectuur. Ze zijn daarbij ook erg trots op hun eiland. Gedurende het hele jaar is er wel een feest. In oktober vieren de mensen een hele week tabernakoli. Ze maken dan muziek en bidden voor de mensen op de hele wereld opdat alle naties en volkeren verenigd worden. Het geheel wordt begeleidt met veel muziek en dans, dit gebeurt traditioneel in Otrobanda en gaat vervolgens in optocht naar Pontjesbrug.

Tijdens het carnaval worden de rijke culturele tradities tot uiting gebracht met een sterke focus op amusement en genot. Het carnaval is gebaseerd op folklore en heeft een lange historie dat aanvankelijk afstamt van katholieke Europeanen die zich hebben gevestigd in de Caribean. Carnaval festiviteiten worden elk jaar gehouden tussen december en maart. De activiteiten zijn een combinatie van Afrikaanse tradities, maskers, kostuums, muziek en concerten. De parades zijn geweldig om te bekijken.

Willemstad

Willemstad heeft veel te bieden. Waar je ook in deze kleurrijke stad komt, overal zijn de Hollandse invloeden zicht- en voelbaar. Om die reden heet Willemstad ook wel Amsterdam van het westelijk halfrond, hier en daar duikt zelfs een Hollandse molen op! De historisch herkenbare stad, die zich rond een natuurlijke haven heeft gevormd, telt honderden monumentale panden. Een bijzondere wandeling biedt de Handelskade met de haar zo kenmerkende pastelkleurige panden. De Handelskade gaat deels over in een drijvende markt van oude vissersbootjes met Venezolaanse vis- en fruitverkopers. De binnenstad van Willemstad telt vele winkels.

Het weer

Gelegen in de Tropen, slechts 12° boven de evenaar maar buiten het orkaangebied, heerst op Curaçao een warm en zonnig klimaat met een gemiddelde temperatuur van 27° (85° F). Er waait een vrijwel constante passaatwind uit het oosten, die wat in kracht toeneemt tijdens de lente.

Het regenseizoen, althans wat daar voor doorgaat, duurt van oktober tot februari en wordt gekenmerkt door korte, meest nachtelijke regenbuien, waarna de zon het overdag weer overneemt. De gemiddelde jaarlijkse regenval ligt op ongeveer 570 mm. Af en toe brengt een tropische storm elders in het Caraïbische Zeegebied een paar dagen bewolking met zich mee maar dit gebeurt slechts zelden. Het weer kan niet voorspeld worden langer dan een week vooruit, maar gemiddelden geven een goed inzicht in wat men kan verwachten.