EnkelE van de stranden van Curaçao

Op het gebied van stranden is er voor elk wat wils op Curaçao. Of je nu het liefst op een breed zandstrand ligt, of je voorkeur uitgaat naar een kleine, besloten inham, op Curaçao kun je maandenlang naar het strand zonder ook maar een dag op hetzelfde te hoeven liggen. De meeste boca's oftewel de kleine inhammen zijn te vinden in het westen van het eiland. De grote zandstranden liggen aan de zuidkust.


Pirate Bay Piscadera

Pirate Bay – Piscadera is op 5 autominuten verwijderd van Curanice Rentals en ligt naast het Dreams Hotel.

Pirate Bay biedt vele voorzieningen zoals een bar, restaurant, toiletten, douches, en een professionele duikschool met jetski verhuur en trapbootjes voor de kinderen. Door de vele bomen bij en op het strand is het gemakkelijk om een schaduwrijk plekje te vinden. Het strand loopt langzaam af, ideaal voor kinderen. In de avond kun je romantisch dineren op het strand dat verlicht wordt door kaarsen en fakkels.

Playa Kalki

Prachtig zandstrand omgeven door kalkstenen klippen. Kalki is een van de mooiste plaatsen om te gaan snorkelen en te duiken. Een rustige plek vlakbij Westpunt, de toegang is gratis. Het is een klein beschut strandje dat wegens de mooie duiklocatie ook wel "Alice in Wonderland" wordt genoemd. De naam PlayaKalki betekent kalkstrand en refereert niet aan de kalkrotsen, maar aan het vele koraal dat hier op het strand ligt.

Grote Knip – Playa Kenepa Grandi

Knip is zeer populair bij de lokale bevolking. Gelijk hebben ze! Zwemmen en zonnebaden in de mooiste omgeving van Curaçao. Voor de goedgetrainde zwemmer is het rif bereikbaar vanaf het strand maar het is wel een flink eind, dus opgepast. Veel dichter bij het strand kan heel mooi gesnorkeld worden bij de rotsen aan weerszijden van het strand. Het is een groot strand met weinig schaduw. Advies is om 's-morgens vroeg te gaan en een parasol te huren.

Kleine Knip – Playa Kenepa

Dit strand is zeer geliefd bij de lokale bevolking. Hier komt men met de hele familie voor een dag op het strand om te spelen, zwemmen en zelfs te barbecueën. In het weekend is het een drukte van belang! Grote Knip en Kleine Knip liggen op de weg naar Westpunt. De onderwaterwereld is hier, net als bij alle andere stranden, fantastisch. Tussen de middag staat de zon op zijn hoogst en brandt fel in.

Playa Jeremi

Halverwege Westpunt ligt een kleine baai met kristalhelder, azuurblauw water. Een uitstekende plek om te duiken of te snorkelen. Er is weinig tot geen schaduw dus pas op met de zon. Ook hier geldt het gebruik van een zonnebrandcrème met minimaal beschermingsfactor 30. Er staan een paar palapas (traditionele rieten parasols) maar verder zijn er geen faciliteiten. Neem een koelbox met eten en drinken mee. Toegang is gratis.

Port Marie

Playa Port Marie is een mooi zandstrand op het privédomein van de plantage ‘Porto Marie’ aan de westkust. Het witte, zanderige koraalstrand, met helder en kalm water, is een waar paradijs om te zwemmen en snorkelen! Er zijn parasols, douches en toiletten en een bar met een groot terras. Een erg mooi strand, voorzien van alle gemakken en zeer geschikt voor kinderen. Met uitstekende duikfaciliteiten en voldoende te beleven voor snorkelaars.

Cas Abao

Cas Abao heeft een wit zandstrand, helder turquoise zee, wuivende palmbomen en vele parasols. Cas Abao is ideaal voor zwemmers en het rif is een paradijs voor snorkelaars en duikers. Een vlot ligt vast gemeerd voor de kust, heerlijk voor zonnebaden en spelen. Het strand biedt een bar, restaurant, douche en toilet gebouw, massage faciliteiten en een duikwinkel. Cas Abao is dagelijks geopend

Kontiki Beach

Alles is aanwezig op dit strand: parasols, ligstoelen, duikschool, winkeltjes, een bar en een goed restaurant. Dit strand is goed om te leren duiken en/of snorkelen. Het strand wordt beschermd door een golfbreker, ideaal voor kinderen om te spelen langs de waterlinie.


Mambo Beach

Mambo Beach Bar & Restaurant is een van de ‘places to be’ op Curaçao. Zeer bekend vanwege het nachtleven. Regelmatig optredens van bekende artiesten en een zeer goed restaurant met internationale keuken met daarbij gezellige bars.

Seaquarium Beach

Een strand met alle denkbare faciliteiten, palmen en wit zand. Ideaal voor kinderen. Er zijn winkeltjes, bars, restaurants en faciliteiten voor elke denkbare watersport.

Jan Thiel Beach

Jan Thiel heeft een harde ondergrond. Uitstekende snorkel en duikmogelijkheden. Gelegen langs een mooie woonwijk in het oosten van Willemstad. Hoewel het geen zandstrand is, is het zeer geschikt voor kinderen die er kunnen peddelen in een ondiep half afgesloten stuk van de baai.

Kokomo Beach

Kokomo Beach is een trendy strandgebeuren met overdag heerlijk zonnen op luxe ligbedden en ’s-avonds partyen tijdens een dance event, full moon party of rock- en jazz concerten. Kokomo Beach is op 10 autominuten van ons resort verwijderd. Neem de weg naar Westpunt en volg de borden Blue Bay / Kokomo Beach. Er zijn allerlei faciliteiten zoals heerlijk loungen op het terras, lekker eten in het overdekt strandpaviljoen, massage en een duikschool.