Bezienswaardigheden

Christoffelpark

Het Christoffelpark, - 2300 hectare groot - bestaat uit 3 voormalige plantages: Plantage Savonet, Plantage Zorgvlied en Plantage Zevenbergen en het heuvellandschap Jeremi. Er zijn verschillende zeldzame planten en dieren in het park waaronder het endemische Curaçaose witstaarthert, de cottontail, de endemische zweepslang, verschillende vleermuizensoorten, cactussoorten en ook orchideën en bromelia's. Ook zijn er verschillende soorten vogels te vinden waaronder de endemische kerkuil, de Caracara, de witstaartbuizerd en verschillende anderen. Naast natuur biedt het park ook veel aan cultuur. Het Savonet plantagecomplex omvat niet alleen een prachtig landhuis, maar ook veel bijgebouwen en structuren die allemaal een eigen functie hadden in het plantageverleden. Er worden in het park verschillende wandelingen georganiseerd waarbij wordt ingegaan op deze geschiedenis.

De grotten van Hato

Dichtbij de airport bevinden zich de Grotten van Hato. De grotten, uitgeslepen uit kalkgesteente gedurende duizenden jaren, ontstonden toen het eiland uit zee oprees. Enorme stalagtieten hangen van het plafond.

Deze grotten hadden een nuttige functie in de vroege dagen van de slavenhandel op Curaçao. Hier schuilden gevluchte slaven en verbleven er soms wel maanden achter elkaar. Maar ook al voor de komst van de Europeanen, werden de grotten bewoond door de Ararwak Indianen. Van hen zijn de ca. 1.500 jaar oude grottekeningen. Nu zijn de grotten toegankelijk voor het publiek. Onder begeleiding van een gids kun je de grotten bezoeken.

Rif Fort

Dit fort, naast Pontjesbrug in Otrobanda en aan de pier-promenade, is gebouwd in 1829 voor de verdediging van Otrabanda en de ingang van de St. Anna Baai. In de Tweede Wereldoorlog werd het fort opnieuw operationeel. Het werd uitgerust met twee 37mm-machinegeweren.
Ook de beweegbare ketting om de haven af te sluiten (tegen Duitse onderzeeërs) tussen het Rif Fort en het Waterfort werd opnieuw gemonteerd.
Het complex is prachtig gerestaureerd en omvat het Renaissance Hotel, Starbucks, exclusieve winkels met de laatste mode, accessoires, sieraden, parfums, souvenirs, de beste restaurants en een bruisend nachtleven.
Het Rif Fort is gemakkelijk te bereiken vanaf ons resort en ligt op 5 autominuten.
Aan de achterzijde ligt de mega-pier, waar meerdere keren per maand luxueuze cruiseschepen aanleggen. Een enorme bezienswaardigheid!

Kura Hulanda

Kura Hulanda, op 5 autominuten of 20 minuten wandelen vanaf ons resort, biedt een unieke en zeer zorgvuldig uitgevoerde restauratie van een dorpsbeleving in het centrum van Willemstad, de hoofdstad van het eiland.

Kura Hulanda ligt in Otrobanda, bij Pontjesbrug aan de pier-promenade en op loopafstand van onder meer een uitstekend winkelaanbod, gevarieerde restaurantkeuze en een geanimeerd nachtleven. Het complex strekt zich uit over acht huizenblokken, binnenplaatsen met tuinen en omvat een museum van wereldklasse.

Museum Kura Hulanda laat zien hoe het Afrikaanse erfgoed en dat van andere culturen de Caribische en Curaçaose maatschappij tot op de dag van vandaag heeft beïnvloed. Dit museum geeft op indrukwekkende wijze een beeld van de trans-Atlantische slavenhandel in zijn volle omvang, van het gevangen nemen van de slaven in Afrika, hun deportatie en transport over zee, tot en met hun relocatie in de Nieuwe Wereld.

Landhuizen

Curaçao telt een aantal zeer fraaie landhuizen in koloniale stijl. Met name de laatste jaren is er veel aandacht en geld gestoken in de restauratie zodat vele landhuizen gered zijn van verval en weer in hun oude glorie te zien zijn. Oorspronkelijk vormden de landhuizen het hart van de omringende plantage, waar vooral kleinvee gefokt werd. In sommige gevallen werd zout gewonnen maar ook was er een enkele plantage waar de DiviDivi boom werd gekweekt, waarvan de bladeren gebruikt werden als grondstof voor de leerlooierijen.

Seaquarium

Het Curaçao Sea Aquarium is misschien wel de populairste attractie op het eiland. Hier kun je je letterlijk en figuurlijk onderdompelen in de onderwaterwereld. Er is veel te zien en te doen. Gelegen aan de zuidkust, iets ten oosten van Willemstad, omvat het complex een jachthaven, een groot strand, een hotel en een aantal grote aquaria. Pijlstaartroggen, haaien, zee schildpadden, maar ook pelikanen, flamingo's en zeeleeuwen houden hier hun domicilie. Het ernaast gelegen Curaçao Underwater Park is een beschermd natuurgebied waar zeebiologen en andere wetenschappers onderzoek kunnen doen. Duikers kunnen ook toegang krijgen in het gebied dat lokaal bekend staat als Bapor Kibra, oftewel Vergane Boot, genoemd naar het stoomschip Oranje Nassau dat vlakbij de kust zonk in 1906.

Boca Tabla

Als je met de auto richting Westpunt rijdt, houdt dan links aan richting Playa Lagun. Via deze route kom je langs vele stranden en landhuizen. Aan het einde rij je door Westpunt en kun je de route vervolgen richting de noordkant van het eiland. Vervolgens volg je weer richting Willemstad en kom je, links van je, langs het park Boca Tabla. Een absolute bezienswaardigheid! Wild slaan hier de golven tegen de ruige en gevaarlijke kust. De hele noordkant van Curaçao is woest en ongenaakbaar. Zwemmen is uitgesloten, dat overleeft men niet. Draag goede schoenen want de rotsen zijn vlijmscherp.